lutego 23, 2020

Jak zrobić bardzo chrupiące gofry? EXTRA przepis na gofry!





Dzisiaj przychodzę do Was z przepysznym przepisem na gofry. Ale jakie gofry! Takie, jak kocham najbardziej, bardzo chrupiące i przepyszne! Pokazałam Wam już przepis na moim profilu na Instagramie - smyk_w_kuchni_blog i piekliście je cały weekend. Zebrały same pozytywne opinie co mnie ogromnie cieszy! Polecam każdemu przepis jest bardzo prosty a gofry wychodzą mistrzowskie!


Przepis na chrupiące gofry:

- 6 czubatych łyżek mąki orkiszowej typ 680
- 3 białka
- 100 g masła
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
- 500 ml mleka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia


Masło stop w rondelku lub w kubeczku w kuchence mikrofalowej.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Białka ubij na sztywno, dodaj mleko, mąkę i stopione masło. Całość mieszaj robotem co najmniej 8- 10 minut. Ciasto odstaw na min. kwadrans, wymieszaj i smaż na nagrzanej gofrownicy.
Po smażeniu jemy od razu! Są przepyszne i nie potrzebują żadnych dodatków!
Polecam każdemu!


A jeśli nie masz pomysłu na obiad to wypróbuj inne moje dania:


2. Pasta jajeczna z łososiem na kanapki

3. Sałatka z awokado i jajkami


5. Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami

6. Czekoladowe gofry

7. Chlebek bananowy z cynamonem

8. Cieniuteńkie naleśniki z karmelizowanymi truskawkami

9. Guacamole na kanapki

10. Drożdżowe racuchy z jabłkami








4 komentarze:

  1. Uwielbiam gofry, ale nigdy mi nie wychodzą jak te z budek z goframi. Może na tym przepisie będą bardziej chrupiące. Często mam problem z tym że powstaje w moich zakalec, ale może to wina gofrownicy.

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI