lutego 21, 2020

Pasta jajeczna z łososiem na kanapki!





Wiecie, że jestem wielkim miłośnikiem past na kanapki, jak i fanką jajek. Oj bez jajek żyć bym nie umiała! Dzisiaj mam dla Was bardzo fajną pastę, pyszną, prostą i smakuje każdemu. Pastę możecie wykorzystywać na kanapki, ale sprawdzi się wyśmienicie, jako nadzienie do naleśników na wytrawnie. U nas gościła w formie kanapek przygotowanych z wypiekanego parzonego ciasta. 

Gorąco polecam!

PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ Z ŁOSOSIEM:

- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3-4 ogórki kiszone
- 1 duży lub dwa małe brzuszki łososia
- 1/5 kostki sera feta
- serek śmietankowy light (można też użyć grani lub twarogowy, ale z takim kremowym smakuje mi najbardziej)
- pieprz ( nie dodajemy soli, feta załatwi nam sprawę)
- 1/2 łyżeczki chrzanu lub musztardy


wykonanie:


Jajka kroimy w kostkę.
Łososia rozdrabniam widelcem wraz z serkiem i fetą.
Ogórki kiszone kroję w kostkę i mocno odciskam z wody.
Mieszam odciśnięte ogórki, jajka i resztę składników.
Doprawiam pieprzem. 
Pastę najlepiej włożyć na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły. 





 Wypróbuj również przepis na:

1. Pastę z wędzonego dorsza

2. Jajka w koszulkach na tostach ze szpinakiem i pieczarkami

3. Sałatkę z awokado i jajek na twardo

4. Omlet biszkoptowy z mozzarellą

5. Pyszne jajka po turecku

6. Pastę rybną z tuńczykiem i sardynkami

7. Chlebek bananowy z cynamonem

8. Domowy waniliowy budyń z owocami leśnymi.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI