Wiecie, że jestem wielkim miłośnikiem past na kanapki, jak i fanką jajek. Oj bez jajek żyć bym nie umiała! Dzisiaj mam dla Was bardzo fajną pastę, pyszną, prostą i smakuje każdemu. Pastę możecie wykorzystywać na kanapki, ale sprawdzi się wyśmienicie, jako nadzienie do naleśników na wytrawnie. U nas gościła w formie kanapek przygotowanych z wypiekanego parzonego ciasta.
Gorąco polecam!
PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ Z ŁOSOSIEM:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3-4 ogórki kiszone
- 1 duży lub dwa małe brzuszki łososia
- 1/5 kostki sera feta
- serek śmietankowy light (można też użyć grani lub twarogowy, ale z takim kremowym smakuje mi najbardziej)
- pieprz ( nie dodajemy soli, feta załatwi nam sprawę)
- 1/2 łyżeczki chrzanu lub musztardy
wykonanie:
Jajka kroimy w kostkę.
Łososia rozdrabniam widelcem wraz z serkiem i fetą.
Ogórki kiszone kroję w kostkę i mocno odciskam z wody.
Mieszam odciśnięte ogórki, jajka i resztę składników.
Doprawiam pieprzem.
Pastę najlepiej włożyć na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.
1. Pastę z wędzonego dorsza
2. Jajka w koszulkach na tostach ze szpinakiem i pieczarkami
3. Sałatkę z awokado i jajek na twardo
4. Omlet biszkoptowy z mozzarellą
5. Pyszne jajka po turecku
6. Pastę rybną z tuńczykiem i sardynkami
7. Chlebek bananowy z cynamonem
8. Domowy waniliowy budyń z owocami leśnymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.