lutego 23, 2020

Jak zrobić bardzo chrupiące gofry? EXTRA przepis na gofry!





Dzisiaj przychodzę do Was z przepysznym przepisem na gofry. Ale jakie gofry! Takie, jak kocham najbardziej, bardzo chrupiące i przepyszne! Pokazałam Wam już przepis na moim profilu na Instagramie - smyk_w_kuchni_blog i piekliście je cały weekend. Zebrały same pozytywne opinie co mnie ogromnie cieszy! Polecam każdemu przepis jest bardzo prosty a gofry wychodzą mistrzowskie!


Przepis na chrupiące gofry:

- 6 czubatych łyżek mąki orkiszowej typ 680
- 3 białka
- 100 g masła
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
- 500 ml mleka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia


Masło stop w rondelku lub w kubeczku w kuchence mikrofalowej.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Białka ubij na sztywno, dodaj mleko, mąkę i stopione masło. Całość mieszaj robotem co najmniej 8- 10 minut. Ciasto odstaw na min. kwadrans, wymieszaj i smaż na nagrzanej gofrownicy.
Po smażeniu jemy od razu! Są przepyszne i nie potrzebują żadnych dodatków!
Polecam każdemu!


A jeśli nie masz pomysłu na obiad to wypróbuj inne moje dania:


2. Pasta jajeczna z łososiem na kanapki

3. Sałatka z awokado i jajkami


5. Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami

6. Czekoladowe gofry

7. Chlebek bananowy z cynamonem

8. Cieniuteńkie naleśniki z karmelizowanymi truskawkami

9. Guacamole na kanapki

10. Drożdżowe racuchy z jabłkami








3 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI