grudnia 19, 2017

WARSZTATY KULINARNE Z KAROLEM OKRASĄ I LIDL POLSKA - fotorelacja


WARSZTATY KULINARNE Z KAROLEM OKRASĄ I LIDL POLSKA



Ogromnie się cieszę, że mogłam brać udział w tegorocznych bożonarodzeniowych warsztatach kulinarnych pod patronatem Lidl Polska. Szefem kuchni był jedyny w swoim rodzaju Karol Okrasa, którego bardzo lubię i oglądam bardzo często. Cieszę się, niezmiernie że mogłam wraz z moim Lubym uczestniczyć w tym wydarzeniu. Warsztaty miały miejsce w przepięknym pałacu w Małej Wsi, sceneria była bajkowa po prostu! Dania przepyszne a atmosfera cudowna! Co widać na załączonym obrazku!  ;-)))






Przed warsztatami mieliśmy okazję zwiedzić miejsce gdzie są przechowywane, sortowane i suszone jabłka grójeckie. 





A tak zaczęły się warsztaty:





Przygotowaliśmy śledzie z suszonymi grzybami i salsą jabłkową. 


Śledzie marynowane w suszonych grzybach z salsą jabłkową



składniki:

- matiasy solone 5 szt
- 3 liscie laurowe
- 2 cebule
- 5 łyżek octu spirytusowego
- 150 g suszonych grzybów
- 2 łyżki majeranku
-sól, pieprz, olej

salsa:
- 2 jabłka
- pęczek natki pietruszki
- 2 cebule
- 2 łyżki octu spirytusowego
- 1 łyżka oleju
- cukier, sól


Salsa:
Jabłka i cebulę kroimy w drobna kosteczkę, mieszamy z natka, octem, cukrem bądź miodem, olejem i solą. 

Grzyby siekamy bardzo drobno, cebule kroimy w kosteczkę, razem smażymy na patelni, doprawiając solą, pieprzem i majerankiem. 
Przesmażone grzyby zalewamy olejem i doprawiamy octem. Śledzie przekładamy warstwami z grzybami i odstawiamy na min 24h.




























Każdy z uczestników otrzymał dyplom kulinarny! ;-)




To było super wydarzenie!

Bardzo dziękujemy za zaproszenie!

Lidl Polska, jesteście super! ;-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI