WARSZTATY KULINARNE Z KAROLEM OKRASĄ I LIDL POLSKA
Ogromnie się cieszę, że mogłam brać udział w tegorocznych bożonarodzeniowych warsztatach kulinarnych pod patronatem Lidl Polska. Szefem kuchni był jedyny w swoim rodzaju Karol Okrasa, którego bardzo lubię i oglądam bardzo często. Cieszę się, niezmiernie że mogłam wraz z moim Lubym uczestniczyć w tym wydarzeniu. Warsztaty miały miejsce w przepięknym pałacu w Małej Wsi, sceneria była bajkowa po prostu! Dania przepyszne a atmosfera cudowna! Co widać na załączonym obrazku! ;-)))
Przed warsztatami mieliśmy okazję zwiedzić miejsce gdzie są przechowywane, sortowane i suszone jabłka grójeckie.
A tak zaczęły się warsztaty:
Przygotowaliśmy śledzie z suszonymi grzybami i salsą jabłkową.
Śledzie marynowane w suszonych grzybach z salsą jabłkową
składniki:
- matiasy solone 5 szt
- 3 liscie laurowe
- 2 cebule
- 5 łyżek octu spirytusowego
- 150 g suszonych grzybów
- 2 łyżki majeranku
-sól, pieprz, olej
salsa:
- 2 jabłka
- pęczek natki pietruszki
- 2 cebule
- 2 łyżki octu spirytusowego
- 1 łyżka oleju
- cukier, sól
Salsa:
Jabłka i cebulę kroimy w drobna kosteczkę, mieszamy z natka, octem, cukrem bądź miodem, olejem i solą.
Grzyby siekamy bardzo drobno, cebule kroimy w kosteczkę, razem smażymy na patelni, doprawiając solą, pieprzem i majerankiem.
Przesmażone grzyby zalewamy olejem i doprawiamy octem. Śledzie przekładamy warstwami z grzybami i odstawiamy na min 24h.
Każdy z uczestników otrzymał dyplom kulinarny! ;-)
To było super wydarzenie!
Bardzo dziękujemy za zaproszenie!
Lidl Polska, jesteście super! ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.