października 10, 2013

Czekoladowe ciasto z polskimi brzoskwiniami

 
 
Na średnią blachę:
 
300g margaryny
4 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
300 g mąki
30 dag cukru (zmielić na cukier puder)
cukier waniliowy
2 łyżki mleka
esencja waniliowa
5 łyżek kakao
 
brzoskwinie około 10 -13 sztuk
 
 
 
Wykonanie:
 
Margarynę ucieramy z cukrem na puch, około 10 minut, dodajemy 1 jajko i 3 łyżki mąki, ucieramy, następnie znów jajko i mąkę, i tak ciągle do skończenia się składników. Pod sam koniec dodajemy kakao i mleko. Ciasto wylewamy na blaszkę układamy pokrojone w ćwiartki brzoskwinie.
Pieczemy temp. 200 stopni C czas 50- 60 minut, po nakłuciu patyczkiem (np. takim do szaszłyków), patyczek ma być słuchy.
 

 Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy minimum godzinę. Ciasto możecie podawać np. posypane cukrem pudrem lub kakao.

Pyszne ciasto na jesienne wieczory, z najbardziej chyba soczystymi brzoskwiniami.

Gorąco polecam!
Buziaczki!


Smacznego!

10 komentarzy:

  1. wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pychota :) uwielbiam czekoladę i uwielbiam gruszki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to brzoskwinie ;-) hihi ale gruszki tez mogą być ;-)

      Usuń
  3. Brzoskwinie z pewnością jeszcze bardziej uatrakcyjniły ciasto. Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ładne, apetyczne i pewnie już nie ma:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniałe ciacho,podoba mi się przejrzystość twojego bloga ,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję niedawno zmieniłam właśnie szatę graficzną ;-)

      Usuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI