września 27, 2016

PLACUSZKI Z DYNI PIECZONE W PIEKARNIKU


Pieczone placuszki z dyni Hokkaido z sałatką włoską i sosem czosnkowym.

Jesienny pyszny przepis na obiad bądź kolację.

Danie idealne dla dzieci i  dla dorosłych.

Placuszki z dyni są bardzo aromatyczne a dzięki upieczeniu, a nie usmażeniu, są zdecydowanie mniej kaloryczne.

Gorąco Wam polecam!


Placuszki podałam z chrupiącą sałatką włoską z pomidorkami.





Sos czosnkowy, dodatkowo zaostrzy smak potrawy i nada jej wyrazistości.




Jesień to czas gdzie zaczynamy sięgać po co raz to bardziej rozgrzewające potrawy, i coraz to bardziej aromatyczne zioła. Dlatego gorąco polecam Wam to danie.
Placuszki z dyni to świetny pomysł na obiad dla dzieci. Podczas tego weekendu miałam okazję robić je dla bratanicy Zuzi, która stwierdziła że: "Ciocia one są po prostu pyszne! ".
Także polecam!
;-)






Gotowe placuszki możecie podać np. z sałatką i sosem czosnkowym tak jak ja,a le również idealnie pasuje do nich kurczak w sosie curry, czy sos pieczarkowy - przepisy na moim blogu znajdziecie klikając w poniższe linki.






W zakładce DYNIA znajdziecie też całe mnóstwo przepysznych przepisów na jesienne dni. Zaczynając od śniadań poprzez obiad, podwieczorek i kolację. Dynia to warzywo bardzo uniwersalne, spróbujcie się z nim polubić. A zobaczycie, że ta przyjaźń przetrwa długie lata. ;-)))




Życzę Smacznego!


5 komentarzy:

  1. uwielbiam placki! :D dyniowe plasują się w pierwszej 3! cudowne zdjęcia! :D
    zapraszam również do siebie na dyniowe co nieco ;)

    http://kuchnia-w-sloncu.blogspot.com/search/label/dynia

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, aż ślinka cieknie ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie https://www.facebook.com/ciastovelove/?fref=ts

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. czy mogę tę dynię zastąpić inna? jeżeli tak, ile to będzie wagowo ta połówka dyni?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. placuszki można zrobić z każdego rodzaju dyni, ale z hokkaido będą najlepsze. Wagowo ciężko mi to określić teraz, masa na placki powinna być gęsta, więc dodaj tyle aby masa nie była za rzadka po prostu. Pozdrawiam ;-)

      Usuń

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 41 900 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI