Co jeść na diecie? Jak komponować posiłki aby Cię nasyciły? Abyś po nich nie chodziła głodna i nie podjadała?
Jak często przechodząc na dietę ucinasz skrajnie węglowodany? Ograniczasz ryż, makaron i pieczywo i przechodzisz na warzywa, brzuch pęka ciągle wzdęty a Ty nadal głodna?
Nie ma nic gorszego niż błędy żywieniowe i nieumiejętność, a także często brak wiedzy, jak mądrze komponować posiłek.
Czy wiesz jaki ryż ma najniższy ładunek glikemiczny?
Czy wiesz, jak obniżyć ładunek glikemiczny całej potrawy?
Kiedy spożywać węglowodany? Czy wiesz, że te po wysiłku cardio, wcale nie dadzą takiej samej odpowiedzi w Twoim organizmie, jak te zjedzone o innej porze dnia lub w dzień nietrennigowy? Co daje ocet? Z czym łączyć białko?
Jeśli na większość tych pytań nie znasz odpowiedzi to zachęcam Cię do zapoznania się z najnowszym filmem na moim Instagramie, gdzie pokazuje krok po kroku, jak przygotować taki posiłek, a w opisie pod filmem wszystko objaśniam.
Polecam!
Ta propozycja zdrowego obiadu jest jedną z moich ulubionych. Super przepis.
OdpowiedzUsuń