Bardzo orzechowe kruche ciasteczka z czekoladą dla Mikołaja!
Film, jak zawsze na moim Instagramie krok po kroku.
PRZEPIS NA CIASTECZKA DLA MIKOŁAJA
100 g masła
250 g masła orzechowego lub migdałowego
170 g cukru
1 jajko
350 g mąki pszennej/ orkiszowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g śmietany 18%
150 g czekolady
Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misie, na jednolitą masę, na samym końcu dodajemy czekoladę posiekaną w grubą kostkę.
Za pomocą łyżki do lodów, formuje ciastka.
Piekę 25 -35 minut w nagrzanym piecu.
Temp. 170-180 stopni C, grzanie dół, lub góra dół (170stopni C).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.