grudnia 01, 2022

Polędwiczki wieprzowe w sosie z żurawiną, malinami i rozmarynem- na Święta Bożego Narodzenia. Najlepsze!

poledwiczki na święeta


Polędwiczki wieprzowe w obłędnym zimowym słodko- kwaśnym sosie na bazie malin, żurawiny, porzeczki... i sprawdź sama przepis poniżej. To danie łączy w sobie wszystko to co najlepsze: pyszne, mięciutkie zdrowe ekologiczne mięso wieprzowe, słodkie i kwaskowate nuty owoców domknięte zimowym smakiem rozmarynu i pomarańczy.
Bez dwóch zdań ten posiłek mogę Wam zarekomendować na bożonarodzeniowy obiad z najbliższymi Wam osobami. Co ważne, nigdy bym nie wpadła na pomysł, aby namawiać Cię w ten magiczny i wyjątkowy czas, do długiego stania w kuchni. To danie przygotujesz maksymalnie w 20 minut, możesz przy jego realizacji zaprosić dzieciaki czy rodzinę, chociażby do pokrojenia jabłek, bo na tym w gruncie rzeczy, kończy się "cała brudna" robota ;-). 

 


#reklama #materiałsponorowany @miesnapaczka.pl




Czyste, ekologiczne mięso możesz zakupić u MIESNA PACZKA.PL.
 Wyprzedzając kolejki w sklepach zrób zapasy mięsa ze sprawdzonego, dobrego źródła już teraz i ciesz się spokojnymi Świętami. Na stronie możesz skomponować własną Paczkę, lub wybrać już bardzo mądrze skomponowane zestawy.
Mięsna Paczka to wyłącznie certyfikowane ekologiczne mięso od polskich eko rolników. Na każdym produkcie znajdziesz unijny zielony listek żywności ekologicznej- taki produkt jest nadzorowany na każdym etapie produkcji, od hodowli aż po dostawę.
Dostawa przebiega w pełni profesjonalny sposób, a jak wygląda taka Paczka, możesz zobaczyć na powyższych zdjęciach. Jest to mięso zamrożone od razu w pierwszym możliwym momencie, możesz je przechowywać w domowej zamrażarce nawet do 18 miesięcy. 
Zdrowe, czyste ekologiczne mięso bez chemicznych dodatków, w tym azotynów. 
Paczka jest w całości z tektury, nie zawiera styropianu- zamiast tego zawiera suchy lód oraz eko bawełnę. Nawet taśma jest eko, a całość nadaje się do recyklingu!

Mięso jest fenomenalne w smaku!

To, jak przygotujesz te polędwiczki i zostaniesz szefem kuchni na Święta? 
Łap ten przepis!

poledwiczki na swieta

poledwica wieprzowa Boże Narodzenie

Przepis na 

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W ZIMOWYM SOSIE Z ŻURAWINĄ, JABŁKIEM I ROZMARYNEM!

SKŁADNIKI:

  • 2 x polędwiczka wieprzowa
  • oliwa z oliwek/masło
  • świeże liście laurowe, majeranek, tymianek lub rozmaryn
  • świeże mrożone owoce: maliny, żurawina, czerwona porzeczka
  • jabłko 
  • kilka plastrów imbiru
  • sól 
  • świeżo mielony pieprz
  • pomarańcza

Wykonanie:

Mięso natrzyj solą i pieprzem, a następnie obsmaż na oliwie, z każdej ze stron, tak aby zamknąć w nim soki.
Dodaj chlust wody, przykryj pokrywką i duś  10-12 minut, po czym zdejmij z patelni żeliwnej.
Na patelnię dodaj, posiekane w drobną kostkę jabłko, imbir, owoce i świeże zioła, całość podduś, ale pamiętaj- nie robimy dżemu, niech owoce  zachowają swoją strukturę.
Kiedy będą już gotowe, dodaj do zamknięcia smaku pociętej drobno pomarańczy. Całość dopraw solą i pieprzem.
Jeśli masz ochotę do sosu możesz dodać łyżkę masła, stanie się on jeszcze bardziej gładki i delikatny na podniebieniu.

Sos wyłóż na półmisek, polędwiczkę pokrój w plastry, dodaj listki świeżych ziół, całość polej odrobiną oliwy.
Gotowe!

Przepyszne mięso w obłędnym sosie!






















WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MIĘSNAPACZKA.PL #REKLAMA #MATERIAŁSPONSOROWANY #WSPÓŁPRACA


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI