Post we współpracy z TEFAL INGENIO #materiałsponsorowany
#współpraca
Piernikowe naleśniki z masą serową możesz
zjeść na śniadanie lub obiad, samo przygotowanie jest bardzo proste i nie
zajmuje Ci więcej niż 20 minut.
W tym rok, jak wiesz- śledząc mój Instagram, miałam przyjemność testować patelnie i garnki
marki Tefal. W tym poście możesz zobaczyć, jak jedna patelnia może być
wielozadaniowa. Na naczyniach możesz smażyć, gotować, ale również zapiekać w
piecu potrawy. Dzięki odpinanej rączce, nie tylko z łatwością możemy przechowywać
naczynia w kuchennej szafce, ale właśnie z dużą łatwością np. wstawiać, jak i
wyjmować z piekarnika.
Garnki i patelnie Tefal Ingenio to przede wszystkim:
- powłoki Titanium i Mineralia – bezpieczne o wysokiej
odporności na zadrapania,
- bezpieczna rączka, którą możemy odpinać,
- wskaźnik gotowości do działania Thermo-Signal- kolor
symbolu wskazuje idealny czas nagrzania,
- super rezultaty gotowania i smażenia na indukcji
Zarówno garnki i patelnie, były przeze mnie używane
niespełna cały rok. Muszę przyznać, że jest to produkt warty Twojej uwagi z
kilku powodów: na tych produktach zazwyczaj smażę bez grama oleju i nigdy nic
mi nie przywarło do dna, same naczynia- mam na myśli garnki są w bardzo mądry
sposób wyskalowane, są idealne wtedy kiedy potrzebujesz ugotować dosłownie 1-2
jajka, jak i znajdziesz w ofercie dużo większe gabaryty garnków, w których
przygotujesz obiad dla całej rodziny.
Patelnie sprawdzają się super, wtedy kiedy chcemy
przygotować małą porcję jajecznicy, lub wtedy kiedy sięgamy po duży rozmiar aby
usmażyć naleśniki. Zawsze każde z naczyń nagrzewało mi się super na indukcji i
po same końce, co jest bardzo istotne dla każdego kto posiada ten typ kuchni w
swoim domu.
W naczyniach wielokrotnie nie tylko gotowałam czy smażyłam,
ale również piekłam! Bardzo często wykorzystuje mały garnek do wypieku
biszkoptów 😉. Uzyskuję wtedy bardzo ładny wysoki, a
jednocześnie niewielki w swej średnicy biszkopt.
Warto również zwrócić uwagę na patelnię do pancakes, jest
absolutnie idealna do wykonywania pancakes bez grama oleju!
Czy poleciłabym Ci to rozwiązanie do Twojej kuchni?
Absolutnie tak!
Zresztą zobacz sam/ sama, jak to wygląda od kuchni!
Zostawiam Ci przepis krok po kroku w formie zdjęć, bo wiem, że takie lubisz
najbardziej!
Korzystaj z przepisu bo jest rewelacyjny!
PRZEPIS NA PIERNIKOWE NALEŚNIKI:
- 3 jajka L
- 0,5 l mleka + 0,5 l wody
- 450 g mąki typ 480
- 2 czubate łyżki kakao
- 2 czubate łyżki odzywki czekoladowej lub czekolady do
picia
- 40 skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- ¼ szklanki oleju
W/w składniki umieść w misie robota i całość połącz na
jednolitą gładką masę.
Smaż na patelni.
MASA SEROWA ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ
- 750 g serka białego np. z wiadereczka
- 3 – 4 łyżki cukru
- 40 g proszku budyniowego o smaku waniliowym lub
śmietankowym
- 1 x jajko
- 3 x łyżki skórki pomarańczowej
Całość mieszamy rózgą na gładką masę.
Ponadto:
- 80 g masła
- 4 łyżki cukru
- śmietanka/ jogurt do podania
Na patelnię dodaj 1 łyżkę masła.
Naleśniki smarujemy masą serową, rolujemy, tniemy na 4 równe
części, układamy blisko siebie na patelni. Dodajemy na wierzch resztę masła,
posypujemy cukrem i pieczemy w gorącym piecu, aż się zrumienią.
25-30 min., temp. 180 stopni C, grzanie dół, lub dół + góra.
Gotowe naleśniki polewamy śmietanką lub jogurtem wedle
uznania!
Dodatkowo jeśli lubisz bardzo słodkie dania, całość przed
podaniem możesz polać miodem!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.