FIT CIASTO MARCHEWKOWE
Obłędne ciacho! Przepyszne, zdrowe i dietetyczne!
1 kawałek ciasta to: 160 kcal
Polecam również moje ebooki z FIT przepisami, obliczonym makro i kcal.
SKŁADNIKI:
CIASTO
4 jaja L/XL
1/2 szkl erytrytolu
80 g mąki kukurydzianej
2 łyżeczki pr. do pieczenia
220 g startej marchewki
25 g kakao
1 łyżeczka przyprawy do piernika bez mąki w składzie
Jaja wybij w całości do misy, ubij na sztywno, dodaj erytrytol zmielony na pył, ubijaj dalej.
Dodaj, mąkę przyprawy, wymieszaj, dodaj marchewkę, wylej na dużą lub średnią tortownicę.
Piecz do suchego patyczka.
U mnie grzanie dół, 45 minut, 185 stopni C.
Studzimy całkowicie.
KREM
250 g twaróg/ ricotta
200 g kvarg wanilia
110 ml mleko migdałowe
30 g odżywki białkowej o smaku masła orzechowego lub waniliowa
3 łyżki erytrytol
Całość zmiksuj bardzo dokładnie, żeby masa się napowietrzyła. wstaw na godzinę do lodówki.
Wyłóż na ciasto zetrzyj troszkę marchewki dla ozdoby.
Możesz dodać na wierzch orzechy laskowe lub gorzką czekoladę uwzględnij wtedy w kcal.
CIASTO dzielę na 8 dużych kawałków
1 porcja 160 kcal
16 g białka
4,7 g tłuszczu
12,2 g węglowodanów
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.