Dzisiaj pyszne bezglutenowe pankejki.
Pancakes w wersji FIT o odpowiedniej ilości makro to wcale nie takie proste zadanie, ale proszę bardzo dzielę się z Wami moim przepisem, na pyszne i bardzo proste pankejki.
Porcja jaką widzicie na talerzu to całość, jaką otrzymasz z podanych niżej składników.
Bezglutenowe Fit Pancakes możesz podawać na wszelakie sposoby, na słodko, na wytrawnie, tak jak lubisz dbając o odpowiednie wartości makro i mikro składników.
Ja zjadłam je z salsą pomidorową, migdałami, czerwoną cebulą i rukolą. Przepyszne połączenie smaków!
PRZEPIS NA BEZGLUTENOWE FIT PANCAKES Z RICOTTĄ
- 100 g ricotty ( zwróć uwagę na kcal moja ma 97kcal na 100g produktu)
- 90 g białka jaja kurzego (2x białko z jaja rozmiar L)
- 45 g bezglutenowej mąki gryczanej jasnej
- woda około 80 ml
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
W/w zmiksuj blenderem na gładką masę, smaż bez tłuszczu na patelni.
kcal: 294
B: 21,3g W: 35g T: 7,3 g
Podałam z salsą pomidorową z migdałami i oliwa z oliwek, całość z salsą
447 kcal B: 26 g, T 17,5 g W47,2g
Smacznego!
Czy da radę z mąką owsiana? Jak.nie masz przepis na jakieś?
OdpowiedzUsuńSuper placuszki na słodko i wytrawnie ;)
OdpowiedzUsuń