Kurczak z rożna, z chrupiącymi łódeczkami z ziemniaków podany z surówką z kapusty pekińskiej i kiełkami sojowymi. To przepyszny obiad dla całej rodziny. Chodził długo za mną taki pyszny, chrupiący kurczak opiekany na rożnie. Moim zdaniem absolutnie nic nie zastąpi tak przygotowanego kurczaka.
Ostatnio dzieliłam się z Wami moimi dwoma pomysłami na Kurczaka Sielskiego:
- pieczone ćwiartki z kurczaka z winogrono, cytryną i sumakiem
- roladki z piersi z kurczaka podane z risotto porowo- rozmarynowym
Jeśli jeszcze ich nie przygotowałeś to gorąco zachęcam, bo dania wyszły przepyszne, co ważne są też łatwe do wykonania.
Dzisiaj jeden z moich ulubionych pomysłów na kurczaka, tj. kurczak z rożna.
Kurczak z rożna ma niewątpliwie jedną dużą zaletę, robi się go ultraszybko i smakuje absolutnie każdemu! Cała sztuka to dobry sos do mięsa, którym posmarujemy kurczaka, aby zamarynować mięso. Kurczaka możesz marynować całą noc, jak i możesz również go piec od razu po posmarowaniu sosem.
Wybór mięsa jest oczywiście kluczowy, ostatnio pisałam Wam o zaletach wyboru Kurczaka Sielskiego, to przede wszystkich:
- chów bez antybiotyków
- chów kurczaków z dala od aglomeracji miejskich
- kurczaki karmione paszą bez GMO
- pasza z 5 polskimi zbożami
- kurczak rośnie 30% wolniej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.