Pyszny pomysł na pieczone ćwiartki z kurczaka z masłem, sumakiem, czosnkiem i winogrono, podane z przepysznymi chrupiącymi frytkami z batatów.
Ostatnio dzieliłam się z Wami pysznym pomysłem krok po kroku na roladki z piersi kurczaka, z wykorzystaniem Kurczaka Sielskiego, dzisiaj natomiast równie pyszny, prosty i jakże ciekawy przepis! Przy przygotowaniu ćwiartek z kurczaka nie ma zbyt dużo pracy, wystarczy 10 minut, potem pieczenie w piekarniku i całe danie gotowe!
Jeśli nigdy nie przygotowywałeś kurczaka z pieczonym winogrono to musisz to nadrobić bo nie wiesz co tracisz! Danie jest fenomenalne a sam kurczak rozpływa się w ustach.
Kurczak Sielski - SuperDrob- to wyjątkowe mięso drobiowe, kurczaki są hodowlane z dala od aglomeracji miejskich, rosną o około 30% wolniej od standardowych kurczaków, są karmione paszą z 5 polskimi ziarnami, paszą wolno od GMO, mięso ma certyfikat uznawanych jednostek certyfikujących SGS i PCBP SA. To mięso jest przepyszne i bardzo Wam je polecam!
Dzień dobry, słowo winogrono się odmienia - pieczone ćwiartki z winogronami lub jednym winogronem. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis! Nigdy nie jedliśmy kurczaka w takim wykonaniu. U nas ostatnio były ćwiartki Kurczaka Sielskiego z dynią i ziemniakami - robimy zawsze w piekarniku i jest pyszne :)
OdpowiedzUsuń