Żytni chleb na zakwasie to ten, który piekę wtedy, kiedy mam ochotę zrezygnować z mąki pszennej. Chlebek ma cieniutką chrupiącą skórkę, puszyste wnętrze. Chleb żytni na zakwasie charakteryzuje się dość kwaśnym smakiem i zapachem. To ten rodzaj pieczywa, którego nie da się podrobić. Przepis na ten chleb żytni opracowałam tak aby jego smak był łagodny a wnętrze chleba puszyste i pyszne.
Nie jest za kwaśny, nie jest za suchy i nie jest za wilgotny.
W sam raz!
Przepis na chleb żytni nie jest skomplikowany a sam proces wypieku jest bardzo prosty.
Z wypiekiem chleba na zakwasie żytnim każdy poradzi sobie bez problemu.
Przepis znajdziesz oczywiście w moim e-booku pt. "DOMOWE PIECZYWO"
E-book DOMOWE PIECZYWO możesz nabyć w moim sklepie.
Polecam gorąco to kompendium wiedzy o zakwasie, zostawiam Ci spis streści e-booka i link do SKLEPU SMYKWKUCHNI!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.