lipca 06, 2020

Chleb na zakwasie - puszysty z mąki płaskurki!





Chleb na zakwasie z mąki z płaskurki, bardzo puszysty i niesamowicie smaczny chleb. 
Mąka z płaskurki to mąką określana często, jako mąką pradawna. Dlaczego? Ponieważ jest to jedna z pierwszych odmian pszenicy, jaka była uprawiona. Co ciekawe gluten z mąki płaskurki bardzo rzadko daje odczyn w postaci alergii. Wiele osób chorujących nawet na celakie nie uczula. Mąka ta jest uznawana za jedną z najzdrowszych mąk z pszenicy.
Polecam Wam samą mąkę i wypróbowanie jej przy wypieku chleba.
Mąka super się sprawdza do wypieku chleba na zakwasie żytnim.
Chleb jest puszysty i ma taki jakby lekko orzechowy posmak. Bardzo ciekawy i przepyszny! Uwielbiam ten chleb jeść z masłem tylko lub z oliwą z oliwek. 

Sam chleb robi się dość łatwo, zachowuje długo świeżość, jak to pieczywo na zakwasie żytnim.

Wszystko co musisz wiedzieć o zakwasie żytnim, przepis na zakwas żytni i wiele cennych wskazówek znajdziesz w moim najnowszych e-booku DOMOWE PIECZYWO.

Spis treści e-booka zostawiam Ci poniżej.

Nie zwlekaj bo oferta promocyjna na e-booka właśnie trwa!







możesz nabyć w moim sklepie



POLECAM!






1 komentarz:

  1. Wspaniały przepis...chyba....jak myślę.... ale to przecież w sumie reklama. Kolejna. Dlaczego na stronie z przepisami kulinarnymi ?

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI