marca 11, 2019

Jak zrobić puree z zielonego mrożonego groszku?



Obiecany przepis na przepięknie zielone puree z zielonego groszku. Ja jestem miłośnikiem zielonego groszku i puree z groszku po prostu uwielbiam, robię go na trzy sposoby dzisiaj mój ulubiony. Puree z groszku może służyć, jako dodatek do mięs, ryb, może również pełnić rolę farszu czy to naleśników, czy to do pierogów. Jest aromatyczne, pyszne i sycące.



PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU


- 1 opakowanie mrożonego zielonego groszku (zazwyczaj 500 g)
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 solidne łyżki masła
- 1 łyżka dobrej oliwy z oliwek
- 1/3 kolendry świeżej (doniczka)
- sól, pieprz

Rozmrażamy groszek, przesmażamy na maśle z oliwa i czosnkiem przez  5 do 7 minut. robimy to bez pokrywki, inaczej straci swój piękny zielony kolor.
Całość przekładamy do blendera najlepiej kielichowego, dodajemy kolendrę i miksujemy. Możemy dodać kilka łyżek wrzątku do uzyskania pożądanej przez nas faktury.
Doprawiamy solą i pieprzem.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI