kwietnia 22, 2018

Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych


Sernik na zimno z serków homogenizowanych to fajny i prosty pomysł na deser o tej porze roku. Sernik z truskawkami, zawsze cieszy się dużym powodzeniem. Ja lubię to "ciasto" za prostotę wykonania. Wystarczy kilka składników, blender i gotowe.




Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych


przepis:

- 5 x serek waniliowy homogenizowany po 150 g każdy
- 300 ml mleka (dowolne krowie, kokosowe - bez śmietanki, roślinne)
- 200 g sera białego chudego
- 3 małe dojrzałe banany lub dwa duże
- cukier ( ja nie dodaje cukru do sernika, dodaje w tym celu banany bardzo dojrzałe i one robią robotę, jednak jeśli lubisz słodkie dodaj od 2 do 4 łyżek cukru pudru)
- 30 g żelatyny
- 50 -80 ml wrzątku

We wrzątku rozpuść żelatynę. Przelej do misy blendera dodaj banany, mleko, serki i ser biały zmiksuj dokładnie. 
Do średniej wysokiej tortownicy lub dużej niższej, na dno włóż kilka kruchych ciasteczek lub biszkoptów, możesz też zrobić sernik bez spodu. Wylej masę i wstaw do lodówki na godzinę.


- 3/4 szklanki zmiksowanych truskawek i wiśni (użyj dowolnych owoców mogą być mrożone)
-1/4 szklanki mleka
- 1 łyżka żelatyny
- 50 ml wrzątku
- odrobina erytrolu lub syropu z agawy do smaku (dodaj tyle, aby było słodkie dla Ciebie)

We wrzątku rozpuść żelatynę dodaj pozostałe składniki i zmiksuj w blenderze.
Wylej na stężałą masę sernika. Udekoruj owocami u mnie truskawki i biała porzeczka.

Sernik zostaw na noc w lodówce lub na minimum 5 godzin.


3 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI