Kochani pisałam Wam ostatnio o poście dr Dąbrowskiej - tutaj- dzisiaj pokazuje kolejny przepis na danie z dostępnych w tej diecie warzyw. Szybki kapuśniak z pomidorkami.
To czego potrzebujesz to:
- 2 szklanki kapusty kiszonej wraz z sokiem
- 1 jabłko
- 1 gałązka pomidorków koktajlowych
- świeża bazylia
- sól, pieprz
Jabłko ścieramy na tarce, mieszamy z kapustą, przekładamy do garnka, zalewamy wodą około 1 szklanka i gotujemy do miękkości kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem, możesz tez użyć kminku.
Dodajemy pokrojone pomidorki i gotujemy kolejne 10 minut.
Podajemy z listkami młodej bazylii.
Kapuśniak wyszedł całkiem fajny i smaczny i byłam w lekkim szoku, że prawie z niczego można zrobić pyszną zupę, totalnie fit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.