grudnia 05, 2016

Obiad w 15 minut, makaron ze szpinakiem, orzeszkami i parmezanem. PRZEPIS




PROSTY PRZEPIS NA OBIAD

Obiad w 15 minut! 

Dzisiaj pokazuje Wam moje awaryjne danie, kiedy kompletnie nie mam czasu na gotowanie, a w lodówce jest światełko eheheh. Do wykonania obiadu potrzebujemy zaledwie kilku składników, a danie jest przepyszne i smakowite. Polecam Wam wtedy kiedy nie macie czasu na robienie obiadu, a w domu wszyscy głodni!

MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM


składniki:


- 500 g makaronu kokardki
- paczka szpinaku świeżego
- 4 ząbki czosnku
- 150 ml śmietany 18%
- 4 łyżki serka śmietankowego o smaku łososia
- sól, pieprz
- 10 łyżek startego parmezanu
- oliwa z oliwek
- 4-5 łyżek orzeszków ziemnych, ale mogą też być włoskie czy nerkowca

Makaron gotujemy al dente.

Jak zrobić makaron po włosku?


Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj orzechy i zrumień je. Dodaj szpinak, przesmaż dosłownie 1 - 2 minuty, dodaj śmietankę, serek i przyprawy. Całość wymieszaj dodaj ugotowany makaron i 5 łyżek parmezanu. Całość wymieszaj.
Wyłóż na talerze i posyp parmezanem.



Prosty, smaczny obiad dla całej rodziny!







9 komentarzy:

  1. Przepyszne połączenie. Cudowny blog, zostaję na dłużej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ;-)))))))))) ale się cieszę, fajnie że znowu zaglądasz ;-)))

      Usuń
  2. Takie obiady mogę robić codziennie, szybko i zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. [BLOGSPOT] Pojawianie się błędu przy edytacji szablonu.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo często robię sobie takie obiady, pyszne i szybkie ;).

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI