czerwca 07, 2016

FIT Sałatka ze szparagami zielonymi!



Letnia, lekka i zielona sałatka na obiad na ciepłym powietrzu, idealna na lekką kolację, bądź na spotkanie przy grillu. Sałatka jest chrupiąca, sycąca i bardzo aromatyczna, podana z jajkiem na miękko, czyli to co szparagi lubią najbardziej. 

Zapraszam serdecznie!




SKŁADNIKI:

-1/3 pęczka zielonych szparagów
- pomidor malinowy
- 2-3 rzodkiewki
- oliwki czarne i zielone
- bazylia świeża
- jajko ugotowane na miękko
- oliwa z oliwek, czosnek w płatkach, chili, sól
- papryczka padron

Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końce. 
Na patelni na oliwie, podsmaż przez 3-4 minuty szparagi z czosnkiem i chili
Pomidora, rzodkiewki i oliwki pokrój w kostkę lub plasterki.
Całość wymieszaj, polej gorącą oliwą z oliwek z patelni. Na wierzch dodaj jajko.

Smacznego!




4 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI