Zapiekane owoce pod kruszonką z płatków owsianych, kukurydzianych, suszonych owoców tropikalnych - papaja, ananas, mango, rodzynki, kokos, z dodatkiem masła i miodu. Użyłam owoców sezonowych, nasze węgierki są wręcz do tego stworzone, gdy się skarmelizują nadają niepowtarzalnego smaku i aromatu. Danie wręcz banalne w wykonaniu a tak pyszne, że trudno się oderwać ;-)
Zapraszam
ps. kocham fotografię kulinarną ;-)))
SKŁADNIKI:
- śliwki węgierki
- truskawki
- borówki amerykańskie
- 1/4 kostki masła
- 2 łyżki miodu
- mieszanka ulubionych płatków owsianych najlepiej tropikalnych
- suszone owoce typu papaja, kokos, ananas
- możecie też użyć posiekanych migdałów i jagód goji
Naczynie smarujemy masłem układamy owoce, śliwki kroimy na pół. Posypujemy mieszanką płatków. Polewamy miodem. Na wierzch układamy kostki masła.
Zapiekamy 20 minut w gorącym piecu!
Smacznego!
Zapraszam na Instagrama i facebooka!
Smyk_W_Kuchni
Pięknego i beztroskiego dnia!
wspaniałe, kolorowe i zdrowe crumble :]
OdpowiedzUsuńSmacznie :-)
OdpowiedzUsuńwspaniały wielosmakowy deser!
OdpowiedzUsuńJaki pyszny deser :)
OdpowiedzUsuńNo i już wiem, co będzie następne na liście "do zrobienia"! Porywam przepis :)
OdpowiedzUsuńcakesbykejt.blogspot,com