Jesienne śniadanie, dłuuugie, kolorowe i aromatyczne! Dużo rozgrzewających przypraw, które przygotują nas na chłodny poranek!
Przepyszny czekoladowy omlet z dużą ilością kakao i kardamonu, podany z kremem daktylowo-dyniowym. Śniadanie mistrzów!
Dzień dobry!
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 2 łyżki płaskie mąki pszennej
- 1 łyżka kakao
- kardamon, słodzik, odrobina sproszkowanego chili, cynamon
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
w/w składniki zmiksuj blenderem lub mikserem, smaż na patelni na minimalnej ilości tłuszczu
Omlet kroimy na 4 ćwiartki i smarujemy kremem z dyni i daktyli.
Smacznego!
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie i zapewne również tak smakuje!
OdpowiedzUsuńJeśli krem z dodatkiem daktyli, to na pewno coś dla mnie!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy omlet :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Mmm, coś cudownego :)
OdpowiedzUsuń