października 27, 2014

Czekoladowy omlet z kremem daktylowo- dyniowym!



 Jesienne śniadanie, dłuuugie, kolorowe i aromatyczne! Dużo rozgrzewających przypraw, które przygotują nas na chłodny poranek!
Przepyszny czekoladowy omlet z dużą ilością kakao i kardamonu, podany z kremem daktylowo-dyniowym. Śniadanie mistrzów!

Dzień dobry!








SKŁADNIKI:

- 2 jajka
- 2 łyżki płaskie mąki pszennej
- 1 łyżka kakao
- kardamon, słodzik, odrobina sproszkowanego chili, cynamon
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia


w/w składniki zmiksuj blenderem lub mikserem, smaż na patelni na minimalnej ilości tłuszczu

Omlet kroimy na 4 ćwiartki i smarujemy kremem z dyni i daktyli.







Smacznego!




5 komentarzy:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI