Pyszne i jeszcze raz pyszne smarowidełko z pieczonej dyni! Jestem nim zachwycona, nadaje się na kanpkę, na rogala, na chałkę, na gofra, do ciastek i do czego tylko macie ochotę. Jest bardzo aromatyczne, słodkie i zdrowe!
Polecam tym co kochają dynię tak jak ja!
;-)
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka purre z upieczonej dyni Hokkaido
- 2 łyżki miodu lipowego
- cynamon
- kardamon
- 1/2 szklanki daktyli
wykonanie:
Miąższ z upieczonej dyni z dodatkiem miodu i przypraw zmiksuj blenderem. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na godzinę. Odlej wodę i dodaj do masy. Zmiksuj na gładki gęsty krem.
Przełóż do słoiczka i schładzaj w lodówce co najmniej 3 godziny.
Gotowe!
Smacznego! ;-)
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńdynia i daktyle! to musiało być boskie, tym bardziej, że jestem ogromną fanką dyni!
OdpowiedzUsuń