października 24, 2014

Smarowidełko z dyni! Boskie!




Pyszne i jeszcze raz pyszne smarowidełko z pieczonej dyni! Jestem nim zachwycona, nadaje się na kanpkę, na rogala, na chałkę, na gofra, do ciastek i do czego tylko macie ochotę. Jest bardzo aromatyczne, słodkie i zdrowe!

Polecam tym co kochają dynię tak jak ja!
;-)


SKŁADNIKI:

- 1 szklanka purre z upieczonej dyni Hokkaido 
- 2 łyżki miodu lipowego
- cynamon
- kardamon
- 1/2 szklanki daktyli


wykonanie:

Miąższ z upieczonej dyni z dodatkiem miodu i przypraw zmiksuj blenderem. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na godzinę. Odlej wodę i dodaj do masy. Zmiksuj na gładki gęsty krem.
Przełóż do słoiczka i schładzaj w lodówce co najmniej 3 godziny.

Gotowe!

Smacznego! ;-)





2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI