Przepyszny łosoś pieczony w foli, podany z frytkami pieczonymi w piekarniku z bukietem sałat. Pyszny pomysł na obiad, niemalże wakacyjny!
Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 3 garście frytek mrożonych (lub możesz sama pokroić ziemniaki na słupki)
- 2 szt dzwonka z łososia (najlepiej dziki)
- oliwa z oliwek
- bukiet ulubionych sałat
dresing do sałaty:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka miodu
- łyżeczka musztardy
- 2 łyżki wody
- sól
Łososia kładziemy na foli aluminiowej, skrapiamy oliwą z oliwek, solimy, szczelnie zamykamy i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 220 stopni C, przez 13 -15 minut. Ryba będzie upieczona i soczysta. Idealna!
Frytki pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 240 stopni C przez 20 minut. Frytki dobrze jest skropić oliwą z oliwek z dodatkiem bazylii i chili. Pycha!
Smacznego!
Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!
Pięknego Dnia !!!!
ps. wreszcie słońceeeeeeeeeee!!!!
;-)))))))))))))
Świetnie wygląda! ;))
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda ten łosoś :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
:)
OdpowiedzUsuń