marca 20, 2015

Łosoś pieczony z frytkami i sałatą!



Przepyszny łosoś pieczony w foli, podany z frytkami pieczonymi w piekarniku z bukietem sałat. Pyszny pomysł na obiad, niemalże wakacyjny!

Zapraszam!




SKŁADNIKI:

- 3 garście frytek mrożonych (lub możesz sama pokroić ziemniaki na słupki)
- 2 szt dzwonka z łososia (najlepiej dziki)
- oliwa z oliwek
- bukiet ulubionych sałat

dresing do sałaty:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka miodu
- łyżeczka musztardy
- 2 łyżki wody
- sól


Łososia kładziemy na foli aluminiowej, skrapiamy oliwą z oliwek, solimy, szczelnie zamykamy i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 220 stopni C, przez 13 -15 minut. Ryba będzie upieczona i soczysta. Idealna!





Frytki pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 240 stopni C przez 20 minut. Frytki dobrze jest skropić oliwą z oliwek z dodatkiem bazylii i chili. Pycha!






Smacznego!

Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!

Pięknego Dnia !!!!


ps. wreszcie słońceeeeeeeeeee!!!!
;-)))))))))))))

3 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI