Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować jeden z wielu moich pomysłów na pesto. Podstawą jest dojrzałe awokado i pistacje, do tego duża ilość świeżej bazylii i oregano. Aby pesto nie zmieniło koloru dodajemy sporą ilość soku z limonki i oliwę z oliwek.
składniki
- 1 awokado dojrzałe
- garść świeżej bazylii i oregano
- garść pistacji
- sól morska
- sok z limonki
- łyżka oliwy z oliwek
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na gładką masę.
Gotujemy makaron (najlepiej włoski) zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pesto mieszamy z makaronem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.