października 26, 2013

Pesto z awokado, pistacją, bazylią i oregano


Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować jeden z wielu moich pomysłów na pesto. Podstawą jest dojrzałe awokado i pistacje, do tego duża ilość świeżej bazylii i oregano. Aby pesto nie zmieniło koloru dodajemy sporą ilość soku z limonki i oliwę z oliwek.


składniki
- 1 awokado dojrzałe
- garść świeżej bazylii i oregano
- garść pistacji
- sól morska
- sok z limonki
- łyżka oliwy z oliwek




Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na gładką masę.
Gotujemy makaron (najlepiej włoski) zgodnie z instrukcją na opakowaniu.


Pesto mieszamy z makaronem. Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI