maja 14, 2017

JAK ZROBIĆ W DOMU FRAPPUCCINO CZEKOLADOWE JAK ZE STARBUCKSA!


Frappuccino Czekolada i Tiramisu!


Często się zastanawialiście jak zrobić mrożoną kawę w domu? Ostatnich kilka wpisów na mrożone kawy bardzo przypadło Wam do gustu a liczba odsłon postów sięgała zenitu. To pokazuje, że szukamy fajnych przepisów na mrożone kawy prosto niczym z kawiarni.
Jeśli chcecie odwiedźcie też dotychczasowe przepisy na Najprostszą kawę mrożonąFrappuccino jagodoweMalinowe frappe.
Dzisiaj pokaże jak zrobić słynne frappuccino o smaku czekoladowym niczym prosto z sieci Starbucks, chociaż co tu będę ściemniać, moje mi smakowało o niebo lepiej. Raz, że użyłam swojej ulubionej kawy i syropu, to przygotowanie frappuccino sprawiło wiele radości.
Zerknijcie na bardzo krótką listę składników i robimy Frappuccino Czekolada i Tiramisu!







SKŁADNIKI:

- 10 do 12 kostek zamrożonego mleka (około 150 ml)
- zamrożone espresso w postaci kostek (zaparzoną kawę czy to z ekspresu, czy rozpuszczalną, przelej do woreczka na lód, bądź do pojemniczka na lód i zamroź)
- 50 ml zimnego mleka 3,2% tłuszczu
syrop do kawy o smaku tiramisu (do kupienia w kawiarniach bądź w Tkmaxx)
- gęsty sos czekoladowy do deserów 

Do wysokiego naczynia wrzuć kostki zamrożonego mleka, kawy, wlej mleko i syrop (bądź cukier). Całość zmiksuj blenderem na funkcji turbo.
Wysoką szklankę umieść w dłoni i od spodu szklanki polej ją sosem czekoladowym. Szklankę w dłoni obracaj tak aby sosem stworzyć spiralę na ściance szklanki. Wlej zmiksowane frappuccino, włóż słomkę i ciesz się domowym FRAPPUCCINO ;-)))


Rada dla miłośników czekolady:
Jeśli jesteś mega fanem czekolady to do zmiksowanego frappuccino możesz dodać kilka kostek czekolady i również ją zmiksować, wtedy będzie mocno czekoladowe ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 41 900 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI