lipca 16, 2016

Frappuccino jagodowo - pistacjowe! Gotowe w 3 minuty!






Doskonale wiem, że tak jak ja jesteście miłośnikami i fanami mrożonych kaw, o różnych smakach i aroamtach. Świadczą o tym Wasze liczne odwiedziny, przepisów na kawy mrożone tj. Malinowe frappe, Frappuccino jagodowe, Frappuccino Chocolate & Tiramisu jak ze Starbucksa, czy też przepis na Kawę mrożoną w nowoczesnym wydaniu. Jeśli, któryś z tych przepisó umknął Ci to szybko nadrób zaległości, bo taka dawka przyjemności nie może Cię ominąć.
Dzisiaj idziemy na całość i robimy przepyszną kawę mrożoną w postaci Frappuccino jagodowo- pistacjowego. I powiem Wam tylko tyle: O Matko jakie to dobre!!!





SKŁADNIKI:

- 6 kostek zamrożonego mleka
- 1 duża gałka lodów pistacjowych
- 150 ml mleka
- 1 zaparzone espresso (ewentualnie kawa rozpuszczalna 1 mała filiżanka)
- 1/3 szklanki świeżych jagód, lub mrożonych
- czekolada ulubiona ja użyłam gorzkiej z solą morską


WYKONANIE:

- mleko spień za pomocą dyszy spieniającej w ekspresie, możesz też użyć spieniaczy na baterie, do kupienia w każdym sklepie. Mleko spieniamy długo tak jak na latte, piana musi być sztywna
- lody pistacjowe zmiksuj z 4 kostkami mleka, przelej do wysokiej szklanki
- następnie wlej samo spienione mleko
- espresso zmiksuj z jagodami i kostkami zamrożonego mleka, wlej po ściance szklanki, dzięki czemu pianka z mleka pozostanie na górze
- na piankę z mleka posyp startą czekoladę i kilka jagód





Podpowiedzi:
- jeśli lubisz słodkie napoje do do espresso dodaj cukier brązowy, bądź syrop np. jagodowy lub owoce leśne
- kawę też możesz udekorować bitą śmietaną, jeśli nie jesteś na diecie ;-)))
- jeśli lubisz czekoladę to do warstwy z jagodami i espresso dodaj 2 kostki czekolady i zmiksuj, smak będzie jeszcze lepszy




Smacznego!!!

Co sądzicie o tym pomyśle?

Buziaki, pięknego dnia!


partner kawa.pl

2 komentarze:

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 37 500 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI