kwietnia 20, 2016

Dietetyczne ciasto z rabarbarem bez cukru i białej mąki!







Kochani zgodnie z naszym postanowieniem z Facebooka, jemy zdrowo i dietetycznie! Mam nadzieję, że jesteście ze mną w tym postanowieniu. Dzisiaj robimy dietetyczne ciasto z rabarbarem. Ciasto bez białej mąki, bez cukru! Bardzo pyszne! Słodkie i aromatyczne! A jak je zrobić to zerknijcie sami!

Zapraszam!




SKŁADNIKI:

- 3 laski rabarbaru
- łyżka oleju kokosowego
- 1/2 puszki mleka kokosowego
- 2 czubate łyżki mąki owsianej (zmielone płatki owsiane)
- słodzik
- 1 banan
- 4 jajka
- ziarna z laski wanilii
- płatki migdałowe

Jajka, banana, wanilię, mąkę i mleko kokosowe zmiksuj mikserem na gładką masę.
Formę to dużej tortownicy wysmaruj olejem kokosowym. Ułóż rabarbar pokrojony w kostkę. Zalej ciastem. Wstaw do pieca. Temp. 170 stopni C czas pieczenia: 30- 40 minut, na złoty kolor.
Po upieczeniu posyp płatkami z migdałów, ciasto to około 8 porcji.






Smacznego FIT Kochani!

;-)))

Buziaki!





7 komentarzy:

  1. Slodzik ze zdrowym odzywiniem nie mq tu niestety nic wspólnego
    To najgorszy zamiennik cukru distepny naq rynku ;)
    Gwoli przestrogi

    OdpowiedzUsuń
  2. Slodzik ze zdrowym odzywiniem nie mq tu niestety nic wspólnego
    To najgorszy zamiennik cukru distepny naq rynku ;)
    Gwoli przestrogi

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy ciasto w środku ma byc wilgotne?

    OdpowiedzUsuń

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 37 500 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI