przepis:
- 2 szklanki komosy ryżowej
- garść suszonych pomidorów
- sól
- 2 łyżki oliwy
Całość gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu.
Udziec z indyka marynujemy w przyprawie sumak i grillujemy, tniemy na plastry.
Kaszę mieszamy z indykiem, wypustkami z granata, szklanką prażonych na suchej patelni orzechów laskowych lub włoskich, dodajemy przyprawę zatar, świeżą natkę lub kolendrę.
Możesz też dodać pieczone warzywa:
- takie jak: dynia, marchewka, cukinia ( warzywa obierz ze skórki, potnij w równą kostkę, dodaj oliwę, przyprawy, piecz w temp. 200 stopni C, 20 minut)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.