października 16, 2021

FIT SZARLOTKA Z TARTYCH JABŁEK


FIT SZARLOTKA Z TARTYCH JABŁEK

To ciasto okazało si totalnym hitem na moim Instagramie: https://www.instagram.com/smyk_w_kuchni_blog/

Jest ultra pyszna! 
Jest ultra szybka!

Zagości na stałe w Twoim menu.


PRZEPIS:

- 6 dużych jabłek
- 150 g kaszy jaglanej
- 6-7 łyżek mleka
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- słodziło: erytrytol/ ksylitol 2łyżki

JAKO KRUSZONKA
- 50-70 g migdałów wedle uznania 


Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Kasze jaglaną zmiel w młynku na pył.
W/w składniki dokładanie wymieszaj i ugnieć mocno w formie do pieczenia np. takiej na tarty lub w zwykłej tortownicy.

Migdały zmiel na pył lub użyj mąki migdałowej, posyp wierzch szarlotki.
Ciasto odstaw na 25 minut i potem piecz.

Pieczemy 40-45 minut, góra- dół, 185 stopni C.


W wersji nie fit możesz dodać 70 g startego na tarce zimnego masła!






 

1 komentarz:

  1. Jabłecznik wygląda bardzo pysznie muszę spróbować. Zapisuję sobie przepis.

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI