W moim mieście jest bardzo dużo knajp i restauracji, ale są też takie, które cieszą się ogromnym i nieustalającym powodzeniem, gdzie trzeba rezerwować stolik, aby zjeść. Jedną z takich modnych i pysznych restauracji jest niewątpliwie - Zachodni Brzeg. Lokal usytuowany nad brzegiem Wisły, z widokiem na rzekę i Stadion Narodowy. Świetne miejsce na posiłek dla turystów, którzy odwiedzają Warszawę, tętni życiem za dnia i do późnych godzin wieczornych. Znajdziecie dużo stolików, jak i całą masę leżaków, gdzie możecie się zrelaksować. Takiego miejsca nie mogło zabraknąć na kulinarnej mapie odznaczeń od producenta alkoholi Saska - Miejsce ze Smakiem.
Lato w tym roku jest wyjątkowo łaskawe i upały, jak przyszły tak zostały. Ciepły popołudniem wyskoczyliśmy na miłą wczesną kolację. Lokal specjalizuje się w kuchni libańskiej. Stawiamy na nowe smaki i tak wybieramy pizzę ze świeżym szpinakiem i orzeszkami pinii, połączenie na, które wcześniej nie wpadłam - ale szkoda! Bo pizza jest pyszna, podana w bardzo fajny sposób, przypominająca kształtem trochę pierożka. Deser to czysta i przepyszna rozpusta! Obłędnie dobry - Mouhalabieh- to pudding z nutą wody różanej i dużą ilością pistacji i granata. Do deseru, jak i dania głównego polecono Nam Saską o smaku Pomarańcza z Nutą Bourbona, która należycie skomponowała się z posiłkiem. Myślę, że równie dobrze sprawdziła by się Saska Dzika Róża, Pigwa czy Śliwka. Ten deser będę pamiętała długo! I myślę, że nie raz na niego wrócę.
Pizza była bardzo ciekawa i pyszna po prostu. Ciasto smaczne i chrupiące, połączenie szpinaku, pomidorów i orzeszków pinii, dało całkiem nowy ciekawy smak. Samo miejsce na pewno jest godne polecenia i odwiedzenia. Myślę, że po prostu trzeba je odwiedzić latem by poczuć klimat miasta nad Wisłą.
Wioślarska 10
Warszawa
Uwielbiam tę restaurację! Pyszne serwują jedzonko, zawsze wysokiej jakości. Przykładają się i dbają o swoich klientów. To się ceni.
OdpowiedzUsuńTeż jestem zakochana w tej restauracji. Ich jedzenie jest niesmowicie dobre, a z lokalizacją nie mogli lepiej trafić. Chyna na stałe zamieszkali w moim kulinarnym serduszku.
OdpowiedzUsuń