czerwca 17, 2018

Pieczone szparagi z krewetkami




Jedno z prostszych dań ze szparagi, ale za to bardzo smaczne. Danie, które zrobicie bardzo szybko i na jednej blaszce. Idealne na obiad, lunch czy kolację. Sezon na szparagi pomału się kończy, więc korzystajcie póki można!


SKŁADNIKI:

- pęczek szparagów
- oliwa z oliwek
- syrop z agawy
- sól morska
- kiść pomidorków koktajlowych
- krewetki mrożone
- otarta skórka z cytryny

Szparagi obieramy, odcinamy końcówki, szparagi polewamy oliwą i syropem z agawy. Krewetki skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny układamy na szparagach oprószamy solą morską. Obok układamy pomidorki.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 -15 minut.
Podajemy z pieczywem lub grzanką.


Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI