czerwca 11, 2018

Pieczone szparagi z serem, słonecznikiem i rzodkiewką! Pomysł na letni obiad!






Pieczone białe szparagi z serem, słonecznikiem i rzodkiewkami!
Idealny pomysł na letni obiad. sezon na szparagi pomału się kończy, więc warto korzystać póki jeszcze są. Prosty przepis na szparagi to taki, gdzie danie zrobisz dosłownie w kilka chwil. Ja pieczone szparagi robię bardzo często bo po prostu nie wymagają zbyt wiele wysiłku. dzisiaj w połączeniu z pieczoną rzodkiewką, w smaku której totalnie się rozkochałam, pieczonymi pomidorkami i bajglem. 







PRZEPIS NA PIECZONE SZPARAGI:

- 2-3 gałązki pomidorków cherry
- pęczek rzodkiewek
- pęczek białych szparagów
- ser typu capri ( 4-5 łyżek)
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- syrop z agawy
- dobrej jakości oliwa z olwiek
- sól morska


Szparagi obierz obieraczką. Odetnij zdrewniałą końcówkę.
Pomidorki, rzodkiewki, szparagi ułóż na blaszce. 
Na szparagi pokrusz ser i posyp słonecznikiem.
Wszystko polej oliwą z oliwek i oprósz solą.
Szparagi dodatkowo skrop syropem z agawy.
Całość zapiekaj przez 15 do 22 minut.
Temp u mnie 180 stopni C z termoobiegiem.
szparagi dodatkowo polej 2-3 łyżkami wody.

Podajemy z pieczywem! Tak proste i pyszne danie!

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI