stycznia 28, 2018

BUDYŃ JAGLANY Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI!



Extrymalnie prosta sprawa i mega pyszna! Tak jak obiecałam wrzucam dzisiaj przepyszny przepis na budyń jaglany z karmelizowanymi bananami. Proste, pyszne i nadaje się nie tylko jako propozycja na śniadanie, ale również jako deser! Kosmos! ;-)
Zróbcie koniecznie.


SKŁADNIKI:

- 1/5 szklanki mleka kokosowego
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (dobrej jakości)
- 1/2 szklanki wody lub mleka krowiego lub roślinnego np. migdałowego
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka soku z pomarańczy
- miód lub syrop z agawy

W/w zmiksuj na gładki budyń i zagotuj w rondelku, co chwilę mieszając.

Na suchej patelni, ułóż przekrojone na pół dojrzałe banany, poczekaj aż zaczną się karmelizować.
 Dodaj odrobinę miodu lub syropu z agawy.
Budyń przełóż do miseczki, ułóż banany z patelni, posyp ewentualnie pyłkiem kwiatowym ;-)))
Smacznego!





2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI