Extrymalnie prosta sprawa i mega pyszna! Tak jak obiecałam wrzucam dzisiaj przepyszny przepis na budyń jaglany z karmelizowanymi bananami. Proste, pyszne i nadaje się nie tylko jako propozycja na śniadanie, ale również jako deser! Kosmos! ;-)
Zróbcie koniecznie.
SKŁADNIKI:
- 1/5 szklanki mleka kokosowego
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (dobrej jakości)
- 1/2 szklanki wody lub mleka krowiego lub roślinnego np. migdałowego
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka soku z pomarańczy
- miód lub syrop z agawy
W/w zmiksuj na gładki budyń i zagotuj w rondelku, co chwilę mieszając.
Na suchej patelni, ułóż przekrojone na pół dojrzałe banany, poczekaj aż zaczną się karmelizować.
Dodaj odrobinę miodu lub syropu z agawy.
Budyń przełóż do miseczki, ułóż banany z patelni, posyp ewentualnie pyłkiem kwiatowym ;-)))
Smacznego!
Świetny pomysł! ;-)
OdpowiedzUsuńBędzie w poniedziałek na śniadanie 😋
OdpowiedzUsuń