lipca 01, 2017

PRZEPISY NA GRILLA Z HENRYK KANIA!





Wakacyjny grill!


Dzisiaj zapraszam Was na kilka pysznych dań z grilla! Całkiem nowe, ale proste smaki, które każdy z Was może odtworzyć u siebie, podczas rodzinnych spotkań. Zazwyczaj na grilla sięgamy po te same produkty, ja dzisiaj chciałam Wam pokazać, jak możecie przygotować pyszną kolację, mając kilka dobrych produktów. Jak odkryć nowe smaki, i jak zachwycić się smakiem i aromatem wspólnie z bliskimi i znajomymi!
Jest pysznie!

Sprawdźcie sami!








GRILLOWANE BIAŁE KIEŁBASKI Z ROZMARYNEM I JABŁKIEM


Bardzo delikatny smak białej kiełbaski, jabłko i rozmaryn, idealnie podkreśla smak mięsa. Dani idealne dla dzieciaków. Rozeszło się kilka minut!
Potrzebujemy kilku prostych składników takich jak:

- 2 opakowania białych kiełbasek Henryk Kania
- 2 jabłka
- kilka gałązek rozmarynu (możesz też użyć innych ziół świeżych)
- troszeczkę masła, oleju bądź oliwy do posmarowania foli aluminiowej

Kiełbaski grillujemy w foli dzięki czemu, jabłko pięknie nam się rozpraży, zioła w tym rozmaryn oddadzą cały aromat, a cała kiełbaska ugrilluje się we własnym sosie. Danie dzięki temu jest soczyste i bardzo, bardzo aromatycznie!










Folię aluminiową posmaruj oliwą, ułóż porcję kiełbasek, dodaj gałązki rozmarynu i pokrojone na ósemki, kawałki jabłka. Całość szczelnie zamknij, jak cukiereczka.
Kiełbaski grillujemy w temperaturze około 130- 140 stopni, przez 25 minut.







Danie jest gotowe, kiedy jabłko jest pięknie rozprażone jak na zdjęciu poniżej.








Kiełbaski podałam z bagietką z masłem, możecie ją ugrillować, np. z plastrem mozzarelli.





Kiełbaski idealne dla dzieciaków!

Pycha!






PIECZONE NA GRILLU BIAŁE KIEŁBASKI PO WŁOSKU:


- 2 opakowania białej kiełbaski Henryk Kania
- 1 gałązka pomidorków koktajlowych
- świeże zioła takie jak: majeranek, tymianek, bazylia, oregano
- odrobina oleju, masła bądź oliwy z oliwek
- potrzebna będzie też folia aluminiowa

 Danie przygotowujemy w analogiczny sposób jak powyżej, zmieniając kilka składników.
Jeśli nie masz świeżych ziół, możesz je częściowo zamienić na suszone. Jednak nic zastąpi aromatu świeżych ziół.
Całość zwijamy w cukiereczka i grillujemy przez 25 minut.
















KASZANKA Z JABŁKIEM I OREGANO, PODANA Z PIECZONYMI POMIDORAMI.

Kaszankę zazwyczaj grillujemy z jabłkiem i cebulką. Ale zdecydowanie polecam Wam zamienić mocny i intensywny smak cebuli na delikatny aromat oregano.


SKŁADNIKI:

- opakowanie kaszanki grillowej classic Henryk Kania
- jabłko
- oregano
- masło

Do podania:
- gałązka pomidorków koktajlowych
- bagietka
- pieczone jabłko












Kaszankę możecie grillować na dwa sposoby albo zawijając ją z jabłkiem i oregano w folię aluminiową.

Bądź na tacce aluminiowej, ułożyć kaszankę pomiędzy, zioła, kawałki jabłka pieczemy bezpośrednio na ruszcie. 
Grillowane pomidorki koktajlowe mogą posłużyć jako świetny dodatek do zrumienionej z masłem bagietki.




 





Mam nadzieję, że ten post zainspirował Was do szukania nowych, ale aromatycznych i za razem prostych smaków, podczas wspólnego grillowania z bliskimi. Wystarczy kilka dobrych jakościowo produktów aby zaserwować coś nowego, pysznego i coś co będzie smakowało całej rodzinie!

Polecam Wam te przepisy i wiem, że staną się one hitem niejednej wspólnej imprezy przy grillu!


Życzę Wam smacznego!
 





1 komentarz:

  1. Grill to chyba nieodzowne wyposażenie każdego ogrodu w lato. Możemy przygotować na nim przepyszne potrawy i stworzyć wyjątkową atmosferę. Zaopatrzmy się jednak w solidny sprzęt, dobrej jakości, który posłuży nam na długie lata. Jesli lubimy danie z grilla dzięki grillom elektrycznym możemy grillować cały rok! ;)

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI