Wakacyjny grill!
Dzisiaj zapraszam Was na kilka pysznych dań z grilla! Całkiem nowe, ale proste smaki, które każdy z Was może odtworzyć u siebie, podczas rodzinnych spotkań. Zazwyczaj na grilla sięgamy po te same produkty, ja dzisiaj chciałam Wam pokazać, jak możecie przygotować pyszną kolację, mając kilka dobrych produktów. Jak odkryć nowe smaki, i jak zachwycić się smakiem i aromatem wspólnie z bliskimi i znajomymi!
Jest pysznie!
Sprawdźcie sami!
GRILLOWANE BIAŁE KIEŁBASKI Z ROZMARYNEM I JABŁKIEM
Bardzo delikatny smak białej kiełbaski, jabłko i rozmaryn, idealnie podkreśla smak mięsa. Dani idealne dla dzieciaków. Rozeszło się kilka minut!
Potrzebujemy kilku prostych składników takich jak:
- 2 opakowania białych kiełbasek Henryk Kania
- 2 jabłka
- kilka gałązek rozmarynu (możesz też użyć innych ziół świeżych)
- troszeczkę masła, oleju bądź oliwy do posmarowania foli aluminiowej
Kiełbaski grillujemy w foli dzięki czemu, jabłko pięknie nam się rozpraży, zioła w tym rozmaryn oddadzą cały aromat, a cała kiełbaska ugrilluje się we własnym sosie. Danie dzięki temu jest soczyste i bardzo, bardzo aromatycznie!
Folię aluminiową posmaruj oliwą, ułóż porcję kiełbasek, dodaj gałązki rozmarynu i pokrojone na ósemki, kawałki jabłka. Całość szczelnie zamknij, jak cukiereczka.
Kiełbaski grillujemy w temperaturze około 130- 140 stopni, przez 25 minut.
Danie jest gotowe, kiedy jabłko jest pięknie rozprażone jak na zdjęciu poniżej.
Kiełbaski podałam z bagietką z masłem, możecie ją ugrillować, np. z plastrem mozzarelli.
Kiełbaski idealne dla dzieciaków!
Pycha!
PIECZONE NA GRILLU BIAŁE KIEŁBASKI PO WŁOSKU:
- 2 opakowania białej kiełbaski Henryk Kania
- 1 gałązka pomidorków koktajlowych
- świeże zioła takie jak: majeranek, tymianek, bazylia, oregano
- odrobina oleju, masła bądź oliwy z oliwek
- potrzebna będzie też folia aluminiowa
Danie przygotowujemy w analogiczny sposób jak powyżej, zmieniając kilka składników.
Jeśli nie masz świeżych ziół, możesz je częściowo zamienić na suszone. Jednak nic zastąpi aromatu świeżych ziół.
Całość zwijamy w cukiereczka i grillujemy przez 25 minut.
KASZANKA Z JABŁKIEM I OREGANO, PODANA Z PIECZONYMI POMIDORAMI.
Kaszankę zazwyczaj grillujemy z jabłkiem i cebulką. Ale zdecydowanie polecam Wam zamienić mocny i intensywny smak cebuli na delikatny aromat oregano.
SKŁADNIKI:
- opakowanie kaszanki grillowej classic Henryk Kania
- jabłko
- oregano
- masło
Do podania:
- gałązka pomidorków koktajlowych
- bagietka
- pieczone jabłko
Kaszankę możecie grillować na dwa sposoby albo zawijając ją z jabłkiem i oregano w folię aluminiową.
Bądź na tacce aluminiowej, ułożyć kaszankę pomiędzy, zioła, kawałki jabłka pieczemy bezpośrednio na ruszcie.
Grillowane pomidorki koktajlowe mogą posłużyć jako świetny dodatek do zrumienionej z masłem bagietki.
Mam nadzieję, że ten post zainspirował Was do szukania nowych, ale aromatycznych i za razem prostych smaków, podczas wspólnego grillowania z bliskimi. Wystarczy kilka dobrych jakościowo produktów aby zaserwować coś nowego, pysznego i coś co będzie smakowało całej rodzinie!
Grill to chyba nieodzowne wyposażenie każdego ogrodu w lato. Możemy przygotować na nim przepyszne potrawy i stworzyć wyjątkową atmosferę. Zaopatrzmy się jednak w solidny sprzęt, dobrej jakości, który posłuży nam na długie lata. Jesli lubimy danie z grilla dzięki grillom elektrycznym możemy grillować cały rok! ;)
OdpowiedzUsuń