FOTORELACJA Z WARSZTATÓW KULINARNYCH Z KUKBUK I ORGANIZACJI TURYSTYCZNYCH SZWAJCARII ORAZ ZURYCHU- SWITZERLAND TOURISM I ZURICH TOURISM
21 czerwca miałam dużą przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w studiu The Plate w Warszawie, podczas wydarzenia miałam możliwość poznania smaków i aromatów kuchni szwajcarskiej.
Było smacznie, miło i gwarnie. Kuchni jest dość prosta, a zarazem bardzo smaczna. Czyli tak jak lubię najbardziej!
Podczas wydarzenia przygotowaliśmy m.in.:
- kotleciki w sosie miodowo-musztardowym
- szwajcarską sałatkę ziemniaczaną
- zuryski tort parafialny
PRZEPIS NA ZURYSKI TORT PARAFIALNY
- 300g mąki pszennej
- 200g masła
- 100g cukru
- 1 jajo, szczypta soli
Nadzienie:
- 2 jabłka
- 50 g cukru
- sok z połowy cytryny
- 50g marcepanu
- 100g migdałów
- 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej
- 100g kwaśnej śmietany
- 50 g dżemu owocowego
- 3 jabłka
- masło do wysmarowania formy
Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Wylepić małe foremki do tart, wstawić do lodówki. Jajka ubić z cukrem, dodać marcepan, sok z cytryny, migdały, skrobię i śmietanę.
Do foremek wylepionych ciastem, na spód wyłożyć dżem, wlać krem, na wierzch położyć plasterki jabłka. Pieczemy 20 min w 190 stopniach.
Dziękuję za zaproszenie!
Tort parafialny ?:)) świetne warsztaty:)
OdpowiedzUsuńWyśmienicie! :)
OdpowiedzUsuń