lipca 03, 2017

PRZEPIS NA ZURYSKI TORT PARAFIALNY i FOTORELACJA Z WARSZTATÓW








FOTORELACJA Z WARSZTATÓW KULINARNYCH Z KUKBUK I ORGANIZACJI TURYSTYCZNYCH SZWAJCARII ORAZ ZURYCHU- SWITZERLAND TOURISM I ZURICH TOURISM
 





21 czerwca miałam dużą przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w studiu The Plate w Warszawie, podczas wydarzenia miałam możliwość poznania smaków i aromatów kuchni szwajcarskiej.
Było smacznie, miło i gwarnie. Kuchni jest dość prosta, a zarazem bardzo smaczna. Czyli tak jak lubię najbardziej!

Podczas wydarzenia przygotowaliśmy m.in.:


- kotleciki w sosie miodowo-musztardowym

- szwajcarską sałatkę ziemniaczaną

- zuryski tort parafialny









PRZEPIS NA ZURYSKI TORT PARAFIALNY


- 300g mąki pszennej
- 200g masła
- 100g cukru
- 1 jajo, szczypta soli

Nadzienie:
- 2 jabłka
- 50 g cukru
- sok z połowy cytryny
- 50g marcepanu
- 100g migdałów
- 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej
- 100g kwaśnej śmietany
- 50 g dżemu owocowego
- 3 jabłka
- masło do wysmarowania formy

Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Wylepić małe foremki do tart, wstawić do lodówki. Jajka ubić z cukrem, dodać marcepan, sok z cytryny, migdały, skrobię i śmietanę.
Do foremek wylepionych ciastem, na spód wyłożyć dżem, wlać krem, na wierzch położyć plasterki jabłka. Pieczemy 20 min w 190 stopniach.






Dziękuję za zaproszenie!









2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI