grudnia 17, 2016

Winter Wish Coffee Latte - INKA INSPIRUJE



Winter Wish Coffee Latte ;-)))






Zimowe marzenie!  Rozgrzewającą, aromatyczna, puszysta, słodka i naturalna! Wszystko to co dobre czerpiemy z natury ;-)

Żurawinowo- porzeczkowa latte z smoothie piernikowym i gęstym sosem tiramisu. Puszysta i gęsta pianka na wierzchu. Ta kawa to marzenie! Marzenie zimowe, które spełniłam ;-) Niesamowita przyjemność, aromat i smak, który nie da się niczym zastąpić. Polecam Wam gorąco. Tą kawę po prostu trzeba wypić!



 Jak przygotować zimową kawę Inka?

SKŁADNIKI:

- 2 porcje kawy INKA z orkiszem
- 3 łyżki konfitury z żurawiny
- 4 łyżki zamrożonych czerwonych porzeczek
- 3 pierniczki 
- 190 ml mleka 3.2%
- 2 łyżki śmietanki 36%
- 1 łyżeczka sosu tiramisu
- 1 łyżeczka płaska kajmaku
- szczypta kardamonu
- szczypta cynamonu



WYKONANIE:


Kawę inkę zaparz w dwóch osobnych filiżankach do espresso.
70 ml mleka, kajmak, kardamon, cynamon, jedną porcję kawy i pierniczki zmiksuj na gładkie smoothie i wylej na spód szklanki.
Konfiturę z żurawiny i porcję porzeczki czerwonej zagotuj w małym rondelku i przelej po ściance do szklanki.
Pozostałą ilość mleka i śmietanki, spień za pomocą dyszy spieniającej przy ekspresie. Jeśli nie masz ekspresu użyj spieniacza na baterie. Mleko musi być mocno spienione, piana gęsta i sztywna jak na latte. Po ściance delikatnie wlej mleko.
Zaparzoną Inkę z orkiszem wlej po łyżce do szklanki, utworzą się piękne trzy warstwy. Obręcz szklanki udekoruj sosem tiramisu, a na wierzchu posyp porzeczkę.
Gotowe!

PRZEPYSZNE ;-)))))



POŁĄCZ PRZYJEMNE Z TYM CO NATURALNE!

SMACZNEGO ;-))))


przepis zgłaszam do konkursu:

Łączy przyjemne z naturalnym





1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI