maja 21, 2016

Ogórki małosolne ;-)



;-)

Nie wiem, jak Wy ale ja jeszcze ciągle mam uśmiech na twarzy ;-)))))

Najważniejsze to mieć dystans do siebie!


SKŁADNIKI:

- 2 kg ogórków gruntowych
- koper zielona część, z łodygami i górą
- gorczyca łyżeczka
- czosnek 8 ząbków
- chrzan kawałek korzenia
- kilka ziaren ziela angielskiego
zalewa: 1 czubata łyżka soli na 1 litr przegotowanej wody

Przyprawy ułóż na dnie słoika, poukładaj ogórki jasną końcówką do dołu, zalej zalewą, tak aby ogórki były pod wodą.
Zamknij słój. Odstaw w ciemne miejsce, najlepiej tam gdzie jest chłodno. 
Pamiętaj ogórki nie mogą być na słońcu.

Po 2-3 dniach są gotowe!
Jeśli pozostawisz je dłużej będą kiszone!

Smacznego!

I dużo, dużo uśmiechu!

Buuuuziaki!

6 komentarzy:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI