;-)
Nie wiem, jak Wy ale ja jeszcze ciągle mam uśmiech na twarzy ;-)))))
Najważniejsze to mieć dystans do siebie!
SKŁADNIKI:
- 2 kg ogórków gruntowych
- koper zielona część, z łodygami i górą
- gorczyca łyżeczka
- czosnek 8 ząbków
- chrzan kawałek korzenia
- kilka ziaren ziela angielskiego
zalewa: 1 czubata łyżka soli na 1 litr przegotowanej wody
Przyprawy ułóż na dnie słoika, poukładaj ogórki jasną końcówką do dołu, zalej zalewą, tak aby ogórki były pod wodą.
Zamknij słój. Odstaw w ciemne miejsce, najlepiej tam gdzie jest chłodno.
Pamiętaj ogórki nie mogą być na słońcu.
Po 2-3 dniach są gotowe!
Jeśli pozostawisz je dłużej będą kiszone!
Smacznego!
I dużo, dużo uśmiechu!
Buuuuziaki!
Boskie zdjęcie! :)
OdpowiedzUsuńDzięki 😘
UsuńPadłam :D Super fotka! Aż zachęca do zrobienia ogórków ;)
OdpowiedzUsuń😀😀😀😘
UsuńOgórki zawsze spoko :D
OdpowiedzUsuń❤️
Usuń