września 16, 2015

Trójwarstwowe latte! Jak zrobić samemu w domu?!


Piliście już dzisiaj kawę?

A może macie na taką ochotę? Trójwarstwowe latte o smaku marakui ;-))






Mleko spieniamy dyszą od expresu, jeśli nie masz expresu użyj elektrycznego mieszadełka. Mleko powinno mieć temp około 60 stopni. Czyli jak wlejemy do metalowego dzbanuszka i dotkniemy dłonią będzie gorące ale nie będzie nas jeszcze parzyło. To taka metoda na "oko" ;-)
Spienione mleko wlej do wysokiej szklanki. Zaparz espresso. Dodaj do niego syrop z marakui. Wlej po łyżce przy ściance szklanki kawę. utworzą się 3 warstwy kawy. Na wierzch możesz polać ulubiony syrop ;-)))



5 komentarzy:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI