lipca 07, 2015

Jagodowa subtelność na spodzie z otrębami...Chwila zapomnienia ;-)








;-)


Jestem w niebie!
;-)











Piękny, cudowny, przepyszny z naszych polskich jagód, bogaty w witaminy i antyoksydanty, na wspaniałym kruchym spodzie przygotowanym z otrębów granulowanych z żurawiną marki Kupiec. Bo coś słodkiego też może być zdrowe! ;-)


Jest to idealna kompozycja na deser w tak upalne dni, nie za słodki, zimny, lekko kwaskowaty, rozpływający się w ustach. Wystarczy kawałeczek a człowiek zakochuje się w nim bez pamięci...


Serdecznie Zapraszam!
















SKŁADNIKI:


na spód:

- opakowanie otrębów granulowanych o smaku żurawiny
- 4 czubate łyżki masła lub oleju kokosowego


Wykonanie spodu:

W/w składniki zmiksuj blenderem na gładką masę. Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Wylep dno tortownicy masą.



Masa jagodowa:

 -500 jagód polskich
- 350 ml mleka kokosowego wraz ze śmietanką
- kilka ziarenek wanilii
- 2 opakowania galaretki cytrynowej
- ksylitol lub cukier do smaku


Wykonanie masy:

W 150 ml wrzątku rozpuść galaretki.
W wysokiej misce ucieraj robotem na wysokich obrotach mleko kokosowe, tak aby jak najbardziej się napowietrzyło.
Jagody zmiksuj blenderem.
Do jagód dodaj, spienione mleko, wymieszaj delikatnie, dodaj ziarenka wanilii i rozpuszczone galaretki.
Wszytko bardzo dokładnie wymieszaj.
Wylej na spód.
Wstaw do lodówki na 12 godzin.



Wierzch:

- bita śmietana roślinna
- maliny
-cukier puder













Ciasto zachwyci smakiem i wyglądem. Powiem Wam kochani, że je się go oczami ;-))))!

Polecam Wam serdecznie!









Życzę Smacznego!

Przepis zgłaszam do konkursu z marką KUPIEC:



Gotuj w zdrowym stylu

7 komentarzy:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI