czerwca 13, 2015

Kremowy mus z kalafiora z tajskim ziołowym sosem!







Bardzo serdecznie zapraszam Państwa na wspólne gotowanie w 30 minut wraz z marką Arla Apetina, która zorganizowała konkurs na profilu Durszlak. W ramach akcji specjalnie przygotowałam cudowny i rozpływający się w ustach kremowy mus  z kalafiora z sosem ziołowym. Danie na pozór wydawać się może zbyt błahe, ale każdy koneser smaku które je spróbuje wraca do niego niczym bumerang!
Pyszota!

Polecam na obiad, lunch lub wczesną kolację!

Zapraszam!







SKŁADNIKI:

- 5 różdżek kalafiora

- zioła: tajska bazylia (4 porcje), koperek i kolendra (1 porcja)

- opakowanie serka Arla Apetina Pesto i Rukola

- 150 ml śmietanki 12%

- łyżka masła

- otarta skórka z limonki

- oliwa z oliwek


Kalafior wrzucamy na wrzątek gotujemy 20 minut pod przykryciem. Odcedzamy. 
W rondelku roztapiamy masło, dodajemy kalafior, śmietankę i serek. Przesmażamy 2 minuty, miksujemy blenderem na gładką masę. Wyjmujemy do miseczki.
W kubku miksujemy zioła, skórkę z limonki z oliwą z oliwek. Otrzymamy nadający charakteru potrawie sos tajsko-limonkowy!
Polewamy danie zielonym sosem.
Danie może być spożywane na gorąco lub na zimno jako chłodnik.

Przepyszne!

30 minut i gotowe!

To co próbujecie?
;-)




30 minut z Apetiną

1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI