Zupa ryżowa ze szparagami!
Pyszne połączenie szparagów, świeżej pietruszki, ryżu jaśminowego, mleka kokosowego i chili. Moje ulubione smaki!
Smak Lata!
ZAPRASZAM!
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego suchego
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- chili świeże
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- paczka szparagów
- 1/4 kostki masła
- czosnek 2 ząbki
W garnku rozpuść masło dodaj przeciśnięty czosnek, chwilkę podduś, dodaj ryż, wodę, bulion i mleko. Gotuj 25 minut. Co chwilę mieszając. Dodaj chili.
Szparagi obierz i pokrój na kawałki. Dodaj gotuj 15 minut.
Podawaj gorące z natką pietruszki!
Smacznego!
Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni!
Ciekawy pomysł na zupę :)
OdpowiedzUsuń