Jesteście na diecie, a chodzi za Wami czekolada? Tak! Za mną też!
Wybierz tą gorzką bogatą w dużą ilość magnezu i przygotuj prawdziwą porcję zdrowia, z jędrnych i soczystych liści botwinki, endywi, rukoli, mięty i sałat, wzbogać smak słodko-kwaśną truskawką i dopełnij aromat wyjątkowym sosem morolewo- czekoladowym. Nie zapomnianym w smaku, do którego powrócisz nie raz!
Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- świeże liście młodej mięty, botwinki, endywi, rukoli, sałaty masłowej, cykorii
- kilka dorodnych truskawek
subtelny sos czekoladowy:
- 5 kostek czekolady gorzkiej Goplana (rozpuszczonych w kąpieli wodnej)
- 4 łyżki octu winnego z morelami
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- odrobina kardamonu i chili
W/w składniki ucieraj na jedwabisty, gładki sos.
Polej umyte i osuszone liście sałaty, dodaj truskawki. Gotowe od razu do jedzenia!
Na kolację podaj z lampką schłodzonego szampana! ;-)
Przepis zgłaszam do konkursu:
Smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie dodawałam czekolady do wytrawnych dań. Muszę w końcu spróbować :)
OdpowiedzUsuń