maja 26, 2015

Zapiekanka ze szpinakiem i szparagami!












Prosty, szybki i smaczny obiad! Zapiekanka ze świeżym szpinakiem i szparagami!

Zapraszam!








składniki:

- 2 garście świeżych liści szpinaku
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula 
- kawałeczek pora
- pęczek białych szparagów
- 4 jajka
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 200 ml mleka
- 100 g sera podpuszczkowego light
- 2 szklanki ugotowanego makaronu (najlepiej o smaku szpinaku)
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz, chili


Cebulę, por, czosnek i szpinak posiekaj. Formę wysmaruj masłem. Ułóż ugotowany makaron i wymieszaj w/w składniki.
W misce wymieszaj mleko, jogurt, jaja i przyprawy, za pomocą trzepaczki doprowadź do idealnie gładkiej konsystencji.
Szparagi obierz, usuń zdrewniałe końcówki.
Szpinak zalej masą jajeczną, ułóż szparagi i posyp porozrywanym serem.
Zapiekaj 25- 35 minut!

Gotowe!












4 komentarze:

  1. Świetna zapiekanka :) Zielono mi!

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie i zdrowo :) Zapraszam Cię z tym przepisem do mojej zabawy "Czas na szpinak 5", jeśli oczywiście masz ochotę dołączyć. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI