marca 02, 2015

Gryczane placuszki z łososiem, jajkiem poszetowym i nowalijkami! Danie FIT!











Danie dla sportowców czy miłośników zdrowej kuchni!

Dzisiaj zapraszam na pyszne i zdrowe placuszki z mąki gryczanej, podane z grubym plastrem awokado, ogórkiem zielonym, łososiem i jajkiem poszetowym. Wszystko podane z nowalijkami świeżym szpinakiem, rukolą, dymką, rzodkiewką, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami rzodkiewki. Wszystko skropione oliwą z oliwek z dodatkiem chili. Pyszne!

Zapraszam!






Wytrawne placuszki gryczane:

-  4 czubate łyżki maki gryczanej
- 1 jajo ekologiczne
- sól, kilka listków świeżego tymianku cytrynowego
- 1/2 szklanki mleka 
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- oliwa z oliwek do smażenia

Składniki wymieszajcie bardzo dokładnie za pomocą trzepaczki. Smażcie na minimalnej ilości tłuszczu, na patelni teflonowej. Pamiętajcie żeby dobrze rozgrzać ;-)



Jajko poszetowe "jajko w koszulce"

Jajko poszetowe robimy w następujący sposób, na wrzątek szybkim i sprytnym ruchem wybijamy jajko, gotujemy niecałą minutę, pamiętajcie żółtko w środku ma być płynne! A i mówię tu o jajku prosto z lodówki! ;-)





Ponadto będziemy potrzebować

- świeże liście szpinaku, rukoli, kiełki rzodkiewki, dymkę, ogórek zielony, awokado dojrzałe, rzodkiewkę, pomidorki koktajlowe, natka pietruszki, 6-7 plasterków ogórka zielonego
- łososia norweskiego
- sok z cytryny
- oliwa z oliwek z dodatkiem chili


Podajemy jak na fotografii ;-)))




Smacznego!!!


Zapraszam na mojego FanPage na Facebooka SmykWKuchni!

Pieknego Dnia!

1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI