Dzisiaj na obiad serwuję pieczoną troć z pesto bazyliowym z dodatkiem marynowanego imbiru i gruszki konferencji. Ryba wyszła obłędna, talerze wylizane hihih!
Polecam!
SKŁADNIKI:
- 2 duże filety pstrąga tęczowego (troć)
- ziemniaki
- kilka ząbków czosnku
- oliwa z oliwek + masło
- 2 garście liści bazylii
- 1/2 gruszki
- łyżka marynowanego imbiru (plastry)
- oliwa z oliwek
- 20 orzechów laskowych
- zmiksuj w/w
Naczynie wysmaruj masłem i oliwą, ułóż ryby wylej pesto i ułóż kilka plastrów marynowanego imbiru. Piecz 20- 25 minut w nagrzanym piecu.
Smacznego!
mniam!
OdpowiedzUsuńJadłabym;) Kocham niecodziennie podane ryby.
OdpowiedzUsuń