października 12, 2014

Jajko w koszulce, z wędzonym łososiem i figą!







Pyszne długie niedzielne śniadanie!

Swojskie ekologiczne jajka na miękko, podane z łososiem norweskim wędzonym na zimno, podane z awokado, świeżą figą i oliwą z oliwek. Posypane świeżą bazylią i pistacjami!

Obłędne!




SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:

- 4 jaja ekologiczne
- połowa awokado
- figa świeża
- po dużym plastrze łososia norweskiego
- oliwa z oliwek do skropienia
- sok z cytryny
- posiekane pistacje

W rondlu zagotuj wodę, zmniejsz gaz na minimum, wbij szybkim ruchem jajko. Białko powinno się ściąć, a żółtko pozostać płynne!
Podaj jak na zdjęciu powyżej, zapewniam będzie pysznie!
;-D

Buziak!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI