Przepyszne pieczone pstrągi z bazyliowo- pietruszkowym wkładem, z pieczonymi pomidorami i warzywami. Obiad, który trzeba zrobić, a będziecie zachwyceni. Lekki i wykwintny w smaku!
SKŁADNIKI:
- 2 pstrągi
- pomidory z gałązką
- papryka zielona, czerwona
- gruszka
- 1/2 czerwonej cebuli
- garść bazylii świeżej
- garść natki pietruszki
- sól
- 1/2 serka Almette z czosnkiem niedźwiedzim
- oliwa z oliwek
- sól morska
- pieprz kolorowy
- łyżka miodu
- sok z cytryny
Pstrągi oczyść, umyj, oprósz solą morską, skrop oliwą z oliwek.
W blenderze zmiksuj bazylię, pietruszkę, serek Almette, sól i pieprz. Nałóż masę do wnętrza pstrągów.
Pstrągi ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Warzywa pokrój i ułóż w naczyniu.
W kubeczku zmiksuj łyżkę miodu z łyżką soku z cytryny, polej warzywa. Posyp solą i pieprzem piecz 35 -40 minut w temp. 180 stopni C.
Obłędne!
;-)
Świetny sposób na rybę :)
OdpowiedzUsuń;-) dziękuję
UsuńBeautiful blog, I read quite some now, and I love your originality,
OdpowiedzUsuńStudent of the year
Thank you so much!
Usuń