września 13, 2014

Pieczony pstrąg z pomidorkami i ziołową "wkładką"!










Przepyszne pieczone pstrągi z bazyliowo- pietruszkowym wkładem, z pieczonymi pomidorami i warzywami. Obiad, który trzeba zrobić, a będziecie zachwyceni. Lekki i wykwintny w smaku!








SKŁADNIKI:

- 2 pstrągi
- pomidory z gałązką
- papryka zielona, czerwona
- gruszka
- 1/2 czerwonej cebuli
- garść bazylii świeżej
- garść natki pietruszki
- sól
- 1/2 serka Almette z czosnkiem niedźwiedzim
- oliwa z oliwek
- sól morska
- pieprz kolorowy
- łyżka miodu
- sok z cytryny

Pstrągi oczyść, umyj, oprósz solą morską, skrop oliwą z oliwek.
W blenderze zmiksuj bazylię, pietruszkę, serek Almette, sól i pieprz. Nałóż masę do wnętrza pstrągów.
Pstrągi ułóż w naczyniu żaroodpornym. 
Warzywa pokrój i ułóż w naczyniu.
W kubeczku zmiksuj łyżkę miodu z łyżką soku z cytryny, polej warzywa. Posyp solą i pieprzem piecz 35 -40 minut w temp. 180 stopni C.

Obłędne!
;-)














4 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI