Idealne danie na kolację dla dwojga!
SKŁADNIKI:
- papier ryżowy
- 3 kapusty pak choi
- 4 łyżki sosu sojowego
- chili
- łyżka sosu z tamaryndowca
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- awokado
- natka pietruszki lub kolendra
Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj posiekaną kapustę, czosnek, przyprawy i sos sojowy. Duś 12-15 minut. Sos musi się zredukować.
Papier ryżowy zmocz wodą na środku ułóż kawałek świeżego awokado i kapustę.
Posyp pietruszką.
Złóż papier w kopertę.
Podawaj od razu z sosem chili.
SMACZNEGO!
pyszności :)
OdpowiedzUsuńDziekuję ślicznie i dziękuję za odwiedziny! pozdrawiam!
Usuńuwielbiam różnego rodzaju sajgonki, w papier ryżowy można naładować dowolne składniki i czasem, tak jak u Ciebie, może wyjść cudo :)
OdpowiedzUsuń;-) też lubię zawiniątka z papieru ryżowego, a tak rzadko robię... niestety
Usuńpozdrawiam!