września 14, 2014

Papier ryżowy/ awokado/ kapusta pak choi




Idealne danie na kolację dla dwojga! 





SKŁADNIKI:

- papier ryżowy
- 3 kapusty pak choi
- 4 łyżki sosu sojowego
- chili
- łyżka sosu z tamaryndowca
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- awokado
- natka pietruszki lub kolendra



Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj posiekaną kapustę, czosnek, przyprawy i sos sojowy. Duś 12-15 minut. Sos musi się zredukować. 
Papier ryżowy zmocz wodą na środku ułóż kawałek świeżego awokado i kapustę.
Posyp pietruszką.
 Złóż papier w kopertę. 

Podawaj od razu z sosem chili.




















SMACZNEGO!








4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziekuję ślicznie i dziękuję za odwiedziny! pozdrawiam!

      Usuń
  2. uwielbiam różnego rodzaju sajgonki, w papier ryżowy można naładować dowolne składniki i czasem, tak jak u Ciebie, może wyjść cudo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ;-) też lubię zawiniątka z papieru ryżowego, a tak rzadko robię... niestety
      pozdrawiam!

      Usuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI